Zeeklassen 6e leerjaren – 21 tot 25 maart 2022

Na een moeilijke start, wat vertraging door positief geteste buschauffeur, zijn we vertrokken richting Diksmuide. Eénmaal op de bus zat de sfeer er direct in. De zon was van de partij en iedereen had er zin in. Normaal zouden we om 11.OOu arriveren aan de Ijzertoren maar dat werd 12.25u. Dan maar eerst picknicken want onze maagjes rommelden van de honger.

Het bezoek aan de Ijzertoren en het museum werden door de kinderen als zeer interessant ervaren. Vervolgens richting Nieuwpoort. Om 16.00u arriveerden we. Eerst alle appartementjes ingedeeld, bedden opgemaakt en nog voor het avondeten even naar zee.

De kinderen leefden zich uit op het strand en iedereen straalde!

Na het avondeten (spaghetti) mochten de kinderen hun koffers verder uitpakken en even samen zijn op hun appartement. We controleerden even de kamers…bij sommigen een “kamer” bij anderen een “snoepwinkel”. Meester David is ondertussen al volop bezig met het repeteren van een aantal songs die ingezongen moeten worden voor de musical. We sluiten onze dag af in de zaal met gezelschapspelletjes en vertrekken dadelijk richting bedje!

Nog even dit nieuwsje van

Nora :

Het was een super leuke dag, ik mis jullie nog niet echt… oei…mag ik mijn zinnetje nog aanpassen???

Clara :

De wasmachine zal op volle toeren draaien…

Luit :

Mijn sokken zitten al lekker vol zand!

Marie :

Ik ben mijn stem al kwijt!

Jackie Louise :

Ik moest de andere meisjes hun bed al helpen opmaken…

Sien :

Spaghetti was heel lekker maar opscheppen is niet zo mijn ding…

Tibe :

Uno spelen is ik weet niet hoe leuk!

Matteo :

Heerlijke salto’s gemaakt van de berg !

Lincoln :

Het eten is heerlijk.

Arsema : De spelletjesavond is heel plezant.

Maandagavond lag iedereen om half tien in zijn nestje. Tot onze grote verbazing sliep iedereen om 22.00u en was een nachtwaken niet nodig 🙂! Het was een leuke maar vermoeiende dag en alle kinderen gingen rustig naar bed, zonder traantjes , zonder gejammer…zalig en gerust de oogjes toe!

Dinsdagochtend om half acht werden alle kinderen door ons gewekt. Heel wat kinderen waren nog in dromenland…Anderen hielden zich rustig bezig met een boek maar iedereen hield zich aan de afspraak…we laten iedereen lekker slapen tot half acht.

Om acht uur zaten we aan de ontbijttafel. Even de benen strekken en het domein buiten verkennen en om half tien arriveerden de choreografen Pélé en Evy. Wat een productieve dag. De kinderen waren allemaal super gemotiveerd, wilden al die choreo’s leren en het resultaat was schitterend. Reeds twee choreo’s werden in elkaar gestoken. Dit alles met een stralende zon…

We aten kip met kroketjes en groentjes , namen even rust en om kwart voor twee vlogen we er terug in. Prachtig om te zien met welke motivatie en enthousiasme de kinderen er terug aan begonnen. Om 17.00u was het welletjes geweest. Iedereen douchen en zich klaarmaken voor het avondmaal. We zijn om 19.00u naar de zonsondergang gaan kijken en daarna lasten we een rustige avond in.

Morgen werken we met Nele en zal het geen dans maar ‘drama’ zijn. Hopelijk vannacht al geen drama…

Nog wat nieuwsjes van de kinderen :

Hou

Vandaag heb ik een grote splinter in mijn hand gehad maar we hebben hem eruit gehaald en het is nu helemaal goed!

Tibo

We hebben de zon zien ondergaan en dat vond ik prachtig.

Roxanne

Ik heb gedanst tot mijn benen niet meer konden…

Esra

Ik ben negen keer van de baby-wip gevallen en mijn achterste doet nog steeds zeer.

Luit

Ik heb zitten swingen en springen (jammer dat jullie de beweging niet kunnen zien die gemaakt wordt bij dit zinnetje…)

Camilla

Mijn bed ligt goed en ik heb ondertussen niet zoveel stem meer…klinkt wel mooi vindt juf Christ.

Nora

Ik heb vandaag mijn mooiste jazz-handen boven gehaald.

Clara

Spitter spetter spat…ik ben al lekker nat (van het zweet 😊)

Audrey

Ik had de slappe lach omdat ik een fout maakte tijdens het dansen…maar komt goed!

Lars

Soms ga ik met juf Christ naar de CHILL-room als ik even rust nodig heb.

 

Mathilda

Ik lig in een leuke kamer met een leuke toffe groep meisjes. We maken veel plezier.

Noa

In de ontspanningsruimte speelde ik weerwolven met een grote groep kinderen van de twee klassen (en wat een lawaai….)

Liv

Ik heb goed geslapen en al zoveel gelachen.

Wannes

Vanavond heb ik verbroederd met andere kinderen van andere kamers.

Kamiel

Ik heb vanavond een wandeling gemaakt bij zonsondergang en een heel leuk spel op de dijk gespeeld.

Nripa

Ik heb deze nacht niet zo goed geslapen want ik hoorde een kikker. Na onderzoek bleek het mijn eigen bed te zijn dat kraakte.

Gisteren een hele dag gedanst, vandaag workshop “drama” (gelukkig niet in de letterlijke betekenis van het woord). De kinderen werden in drie groepen verdeeld. We werkten met een doorschuifsysteem. Eén groep werkte met de teksten van onze musical bij juf Nele, één groep ging minigolven en één groep deed een super leuke zoektocht, bezocht de vaargeul en kreeg de uitleg over de bouw van de stormvloedkering.

Meester David bouwde zijn appartementje om tot een opnamestudio en werkte daar met een aantal kinderen die tijdens de auditie geselecteerd werden om liedjes uit de film ‘The greatest showman’ in te zingen en op te nemen. De vermoeidheid was een beetje voelbaar waardoor een aantal stemmetjes nog wat zwoeler klonken maar het enthousiasme en vooral de motivatie van de kinderen is opnieuw heel voelbaar.

Wat een bootcamp! Er wordt hard gedanst,gezongen, geacteerd… en af toe uitblazen opzet strand. Ook wel wat kinderen die moe zijn en rusten op dit moment… ik doe toezicht op de gang… (( slechte slapertjes) maar dadelijk zijn die weer bekomen😂

Groetjes

Christ

Arsema

Ik vind het heel fijn dat ik ’s morgens als ik wakker word door het raam van mijn kamer witte vogels zie vliegen.

Amelia

Ik ben super dankbaar dat ik dit allemaal mag doen! Ik mocht vandaag de studio in om te zingen en dat was voor mij een droom die uitkwam.

JackieLouise

De zoektocht was spannend en ik heb leren kaartlezen!

Ishara

De geluiden van de meeuwen vind ik ’s morgens heel speciaal om te horen…

Lars

Ik heb tijdens de dramalessen geleerd om mijn naam uit te spreken met verschillende emoties en de juf van drama gaf mij complimentjes.

Hou

Ik was zenuwachtig voor de dramalessen maar uiteindelijk is het goed gelukt met een leuke juf.

Dorjee

Ik ben gymnast in de musical en tijdens de dramales mocht ik trucjes doen en dat was spannend.

Lincoln

Onze show gaat spectaculair zijn.

Andreas

Ik heb vanochtend de zon zien opkomen vanuit mijn raam. Tijdens de zoektocht vonden we een afbeelding die we nodig hadden bij een lingeriewinkel…dat was lachen.

Adam

Ik vond minigolven geweldig leuk! Mijn punten waren de tweede keer beter dan de eerste keer.

Arnaud

Ik vind het leuk hoe juf Christ mij komt wakker maken met een hele mooie glimlach 😊

Leo

Ik vond het leuk tijdens het minigolven dat Arnoud en ik onze mislukte pogingen opnieuw hebben kunnen spelen en daardoor beter scoorden.

Elias

Ik vond de activiteiten goed georganiseerd en tijdens de dramalessen leerde ik meer over intonatie en iedereen deed goed mee.

Nicolas

Meeuwen als wekker…dat ik wil thuis ook! Minigolven was heel plezant. Praten met mijn vrienden voor het slapengaan is best gezellig.

Activiteiten 23/03

De vermoeidheid slaat toe. Ondanks het op tijd naar bed gaan en goede nachten is het voor een aantal kinderen wel nodig om nog wat langer te slapen. Juf Christ bleef in het hotel zodat zij na het ontbijt nog wat konden bijslapen. De andere kinderen trokken naar de zee om naar het doe-museum te gaan over de stormvloedkering en om schelpen te zoeken en te classificeren a.d.h.v. een schelpenkaart. Meester David werkte verder in de studio aan de opnames van de liedjes met verschillende kinderen.

Na de rust trokken we naar de ijsjesbar! Wat een beleving! “Wat betekent artisanaal? Hoeveel bollen mogen we bestellen? Mag ik een topping? Mag ik slagroom? Mag ik een kommetje i.p.v. een horentje?… “  De zeer vriendelijke dame bediende alle kinderen op hun wenken. We trokken vervolgens naar het strand om te wisselen van groep en om het programma van de voormiddag te herhalen.

Om 16.00u moesten we ons dan haasten naar het zwembad. Het was wel heel speciaal dat we met ons zwempak aan door het hotel moesten…

De jacuzzi trok onmiddellijk het meeste volk…moe? 😊 Na het zwemmen mochten we dan uitkijken naar friet met stoofvlees en voor de bonte avond (in hoeverre die nog bont gaat zijn…) werden alle choreo’s opnieuw doorgenomen.

Nog wat nieuws van de kinderen :

Layla

Ik heb veel verschillende soorten schelpen gevonden.

Roxanne

Ik mis hier niets of niemand want het is hier megaleuk.

Iyad

Ik heb mijn mooie kleren al aan want het is dadelijk bonte avond en daar kijk ik naar uit.

Constance

Vandaag aten we een super lekker ijsje en het was zo warm buiten dat het heel snel smolt.

Mats

Ik heb genoten van het lekker eten hier en van de zee. Het was een super leuke week!

Louise

Ik heb hier niet zo goed geslapen en ben wel heel moe maar het was een fijne, gezellige week.

Helaas zit het er bijna op. De musical krijgt vorm, er zal nog hard moeten gewerkt worden maar één ding is zeker : Het wordt een spektakel! En wat een talent hebben we in de twee klassen zitten.  Ze blijven ons verbazen!

Ons laatste ontbijt achter de kiezen … iedereen moe maar heel gelukkig na deze week aan zee.

Nu nog snel een bezoekje aan de vaargeul en na de middag stappen we op de bus voor een terugreis richting Leuven.

Activiteiten 25/03

Activiteiten 24/03

Oefenen voor de musical

Avondspel