Paridaens bouwt

Paridaens bouwt met Scholen van Morgen

Paridaens wilt u graag informeren over zijn bouwplannen. Ons schoolbestuur wil onze gebouwen aan passen aan de noden voor hedendaags onderwijs. Daarom koos het bestuur voor een project in samenwerking met Scholen van Morgen. Dat project verloopt in 2 fases: de huidige gebouwen van de lagere school worden gesloopt, op de vrijgekomen ruimte komt een nieuw gebouw voor de basisschool (gelijkvloers en eerste verdieping) en de secundaire school (op de bovenste verdiepingen). Als alles naar plan verloopt, kunnen we de gebouwen betrekken in het voorjaar van 2022.

We proberen dit te realiseren met oog voor de veiligheid voor onze leerlingen, ons personeel en de omgeving. We beseffen dat deze werken een impact hebben op uw dagelijks leven, we trachten de impact voor alle betrokkenen zo laag mogelijk te houden.

Start werken: 16 januari 2020

Voorlopige einddatum: voorjaar 2022

Afspraken stad Leuven

In overleg met politie en stad Leuven werden de volgende afspraken gemaakt:

Vanaf de sloopwerken die starten op 1 februari 2020 wordt om veiligheidsredenen de Janseniusstraat tussen het Damiaanplein en de brug over de Dijle afgesloten en dat voor alle verkeer tussen 7.00 en 17.00 uur. Tussen 17.00 en 7.00 uur voorziet de aannemer een doorgang voor voetgangers aan de kant van het Iers College.

Deze toestand zal in elk geval duren tot het einde van de ruwbouwwerken. We verwachten dat het zeker een jaar zal zijn.

De aannemer voorziet de nodige informatie, signalisatie en een wegomlegging voor voetgangers en fietsers. Deze wegomlegging loopt via het Redingenhof langs de Reynaertgezellen en het CAW, zoals u ziet op onderstaande plattegrond.

Bouwnieuws

Gratis lessenpakket voor scholen

Erfgoedcel van de stad Leuven heeft een lessenpakket in elkaar gestoken rond de Leuvense wielergeschiedenis. Rond de velodroom staat al een tijdje een koersexpo waarin de belangrijkste Leuvense wielerverhalen aanbod komen. Met het lessenpakket kunnen leerlingen die expo nu op een speelse manier ontdekken. Ontdek het hier!

Janseniusstraat gesloten

Vanaf 16 januari starten de werken voor het bouwen van een nieuwe basisschool en nieuwe verdieping op de huidige gebouwen.