Contact

CONTACT INFO SECRETARIAAT

Adres

Janseniusstraat 2A, 3000 LEUVEN

Telefoon

016 79 09 22

E-mail

secretariaatbao [at] paridaens.be

CONTACT INFO DIRECTIE

Telefoon

016 79 09 20  |  0473 22 48 78

E-mail

griet.vranken [at] paridaens.be

LOCATIE OP MAP

BEREIKBAARHEID

Fiets

De meeste leerlingen komen met de fiets naar school. Ze kunnen hun fiets veilig stallen in de fietsenkelder of overdekte fietsenstalling. Op de website van de stad Leuven vind je veel info over fietsen in en naar Leuven.
Schoolroutekaarten met veilige routes en tips, een kaart met de belangrijkste fietsroutes in het centrum en fietsroutes vanuit de verschillende gemeenten uit de omgeving.

Kaarten met veilige fietsroutes vanuit de verschillende gemeenten uit de omgeving zijn verkrijgbaar op school. Enkele aanbevelingen in verband met veilig fietsen vind je op de website van de stad Leuven.

Bus

Het openbaar vervoer is uiteraard veilig en zuinig. In Leuven hebben de meeste bussen een halte op het Rector De Somerplein, op vijf minuten loopafstand van de school. Enkele bussen rijden slechts tot aan het station waar de leerling kan overstappen op een stadsbus richting Rector De Somerplein. De meest gebruikte stopplaatsen in de buurt van de school zijn: Rector De Somerplein, St.- Michielskerk, St.-Pieterskliniek en Bankstraat. Een gedetailleerde dienstregeling is raadpleegbaar op de website van de lijn: https://www.delijn.be/nl/routeplanner.
Meer info over vervoersbewijzen vind je op: https://www.delijn.be/nl/vervoerbewijzen/abonnementen/buzzy-pazz.html.

Trein

De afstand van het station van Leuven naar de school bedraagt te voet 25 minuten. Er vertrekken aan het station voortdurend bussen naar het Rector De Somerplein.

Meer info op: www.nmbs.be.

Auto

Wie per auto wordt gebracht en/of gehaald, moet niet noodzakelijk vlak bij de school in/uitstappen. Er zijn afzetpunten aan de Bodartparking, de Tervuurse Poort, de Kapucijnenvoer en aan de Naamsestraat. Het gebruik van deze punten maakt de onmiddellijke omgeving van de schoolpoort minder druk en dus veiliger voor alle schoolgangers.

Het nieuwe circulatieplan vind je op de website van de stad Leuven

De Lijn : Leuven Hybride bus Van Hool