Communicatie App

Info over QUESTI voor ouders

Waarom Questi voor ouders?

Via deze weg kunnen we snel en eenvoudig communiceren met ouders over alle aspecten van het schoolleven! We geven ouders op deze manier meer inkijk op de ontwikkelingen van hun kind en van de school. De App voorziet heel wat mogelijkheden.

Welke zijn de voordelen van QUESTI?

Persoonlijke login voor iedere ouder

Berichten/mededelingen in een persoonlijke inbox

Pushberichten bij nieuw gesprek

Oudercontact inplannen  

Schoolkalender raadplegen 

Portfolio van jouw kind  

Welke info kan je raadplegen in QUESTI?

Gesprekken en mededelingen  (Persoonlijke Inbox)

Via de persoonlijke inbox kunnen ouders berichten verzenden en ontvangen. De berichten kunnen persoonlijk zijn of verzonden naar een hele klasgroep. De leerkracht kan ook een mededeling verzenden. Mededelingen zijn kleine meldingen, hierop kunnen ouders niet reageren. Een like is wel mogelijk.

Nieuwsberichten (Tijdlijn met activiteiten)

De tijdlijn geeft een overzicht van nieuwsberichten verzonden door leerkrachten en de school. Er worden regelmatig berichten over thema’s en projecten op geplaatst! Het is een mooi overzicht van nieuwsberichten in een overzichtelijke tijdlijn met (of zonder) beeldmateriaal.

Info over je kind(eren) en de klas

In dit onderdeel vinden ouders informatie over hun kind. Daarnaast is er een kalenderfunctie voorzien waar ouders eenvoudige en overzichtelijk de jaarkalender kunnen raadplegen. Je vindt er alle info over schoolreizen, ouderavonden, vrije dagen en vakanties. Er is ook plaats voorzien dat ouders een portfolio kunnen aanmaken voor hun kind. Last but not least … Het inplannen van oudercontacten kan hier heel eenvoudig. Enkele dagen voor het oudercontact kunnen ouders zelf het tijdsslot kiezen dat in hun agenda past.

Meldingen

Onder meldingen zien ouders alle (push)berichten en mededelingen die verzonden werden. Meldingen kan je in de App zelf beheren en kan je als ouder aan- of uitzetten.

QUESTI downloaden op jouw telefoon

Waar vind je de App ‘QUESTI’?

De Applicatie ‘Questi’ vind je in de Play Store (Android telefoon) of App store (Apple Iphone). Klik na het openen van bovenstaande link op de installeren-knop.

Kan je de applicatie niet vinden in Play store?

Check de landinstellingen van jouw Google account. Staat deze niet op België, wijzig deze naar België. Meer info vind je HIER.

Wat is het voordeel van de App?

De app is een veilige omgeving met wachtwoordbeveiliging en tweestapsverificatie. Je blijft aangemeld als gebruiker, enkel bij wijzigingen in jouw account moet je verplicht opnieuw aanmelden.

Ik wens geen gebruik te maken van de App op mijn smartphone. Wat nu?

Geen probleem! Als je niet via jouw smartphone wil communiceren met de leerkracht of school, kan dat ook via het webplatform van QUESTI voor ouders. Klik op deze LINK en bezoek het platform.

TIP! De weblink kan je in jouw browser opslaan als startpagina of bookmark. Zo vind je deze snel terug!

Heb je vragen?

Kom gerust langs het secretariaat van onze school en we helpen je graag verder.